top of page

Proiect Erasmus+ Activities

Activities: Activities
Back%20to%20School%20Objects_edited.jpg
drapel-franta.jpg

Mobilitatea 1 - Universites de Francophonia, Nice, France

Apprendre de tous, savoir ensemble

Curs structurat- Educatia pozitiva in serviciul invatarii francezei ca limba straina Tara gazda: Franta, oras Nice Furnizor: Les Universites de Francophonia Distanta:1500,9 km Durata: 12 zile + 2 zile transport=14 zile 12 august 2019 - 24 august 2019 Nr. de participanti: 6 (4 profesori de limbi straine si 2 invatatori francofoni) Continut: Formare participativa alternand experiente practice si cunostinte teoretice bazate pe ultimele cercetari in psihologia pozitiva - stiinta care studiaza functionarea optima a indivizilor, grupurilor si institutiilor (Gable&Haidt, 2005). Are in vedere cele trei nevoi psihologice fundamentale care stau la baza motivatiei: autonomie, competenta si apartenenta sociala. Rezultate asteptate : calitativ - competente psihosociale dezvoltate, cum ar fi gestionarea emotiilor sau relatiilor pozitive, pentru a creste disponibilitatea elevilor pentru invatarea limbii franceze ; cantitativ - instrumente de lucru simple si eficace (un kit) aplicabile la clasa in mod cotidian.

greece-history-flags-1-1280.jpg

3eme Congres de la francophonie

Français, passion pour demain

Activitatea 2: Curs structurat- Cel de-al treilea congres european al FIPF: franceza, pasiune pentru maine - Priviri intersectate asupra locului francezei in societatile in transformare Tara gazda: Grecia, oras Atena Furnizor: FIPF Distanta:1075,26 km Durata: 5 zile + 2 zile de transport=7zile 4 - 8 septembrie 2019 Nr. de participanti: 4 profesori de franceza Continut: Societatile in schimbare/transformare in miezul problematicii actuale. Problematica generala a acestui congres invita profesorii, teoreticienii si practicienii sa reflecteze asupa continuturilor si a abordarilor didactico-pedagogice susceptibile sa ajute in gestionarea noii realitati a clasei limba-cultura care, in urma migratiilor, se caracterizeaza printr-o eterogenitate lingvistica si culturala. Intrebari cruciale: Vom putea face din limba franceza pasarela intre culturi, mediul intelegerii reciproce si al dialogului intercultural, vehiculul evenimentelor si al expresiilor culturale, al identitatilor, al sistemelor de valori si al viziunilor asupra lumii ? Daca si cum limba franceza ar putea deveni un mijloc al coeziunii sociale si al participarii cetatenilor in societatatile francofone in schimbare ? Cum sa facem ca ora de franceza (inclusiv franceza ca limba straina) sa devina spatiul unde elevii vor putea sa-si imbogateasca achizitiile sociocognitive si afective si sa-si dezvolte competente transversale, transferabile in alte contexte socioculturale si socioprofesionale cu intentia de a construi si de a promova fecunda diversitate a culturilor lumii. Rezultate asteptate : nu doar competentele lingvistice pentru a se produce socializarea intr-un nou context sociocultural si socioprofesional, ci si interactiune cu alti factori sociali, asumarea unui rol de mediere, adaptarea noilor situatii si realitati socioculturale, infruntarea noilor provocari, conivente relationale, cooperare, colaborare, modalitati de integrare.

italy-flag-std_2.jpg

Mobilitatea 3 - Boost your creativity and prevent early school leaving

Steps for integration and intercultural education

Tata gazda: Italia, oras Roma Furnizor: New Horizons Malta Distanta: 1258,34 km Durata: 8 zile curs + 2 zile transport = 10 zile Call 2019 Round 1 KA1 - Learning Mobility of Individuals KA101 - School education staff mobility FormId KA101-0172EC11 Deadline (Brussels Time) 12 Feb 2019 12:00:00 EN 17 / 37 22.06.2020-29.06.2020 Nr. de participanti: 5 (4 invatatori si 1 profesor de limbi straine) Continut: Strategii de prevenire a fenomenului de parasire timpurie Rezultate asteptate : rezolvare de probleme de incluziune in clasele multiculturale, o intelegere clara a celor doua fenomene: incluziune si excluziunea, strategii pedagogice pentru a preveni fenomenul parasirii timpurii, solutii si masuri pentru a evita excluziunea elevilor cu oportunitati reduse, abilitati de colaborare, comunicare, prezentare, rezolvare de probleme, negociere, gandire critica si creativa, strategii care sa le ofere acces la educatie formala si nonformala elevilor cu oportunitati reduse, in ideea de a fi inzestrati corespunzator pentru incluziune in scoala si societate, spatii de incluziune sociala pentru invatare, planuri de invatare individuala bazate pe intocmirea unui curriculum la nivel de scoala, noi tehnici si activitati de educatie non-formala pentru o mai buna integrare a tuturor elevilor dintr-o clasa, curriculum relevant si resurse de sprijin, noi instrumente de mediere si negociere in lupta impotriva excluziunii elevilor cu oportunitati reduse, schimb de practici si experiente asupra variatelor aspecte si perceptii despre marginalizare, incluziune si parasire timpurie a scolii.

bottom of page